Aranyház Kékfrankos 2018

Tihany nagy hőingású, szeles területein a kékfrankos az elsőszámú fajta. Az Aranyház-dűlő terméséből készített egyik hordót 2018-ban nem házasítottuk a Magma válogatásba, hanem úgy döntöttünk, külön, dűlőválogatott borként is megmutatjuk.

10.000 Ft

Add to wishlist
Cikkszám: 0202 Kategória: Címkék: , ,

FAJTA: kékfrankos
TERMŐHELY: Aranyház (Tihany)
EREDETVÉDELEM: Balatonfüred-Csopak OEM
ALKOHOL: 13%

BORKÉSZÍTÉS, STÍLUS:

Tihany nagy hőingású, szeles területein a kékfrankos az elsőszámú fajta. A Külső- és Belső-tó körüli kráterfalain található ültetvényeink évről évre izgalmas, hűvös karakterű kékfrankost adnak, mi pedig a mikroklíma, a talaj és a fajta hármasának különleges összhangját próbáljuk átadni minden évben az innen készített borokkal.
Az Aranyház-dűlő terméséből készített egyik hordót 2018-ban nem házasítottuk a Magma válogatásba, hanem úgy döntöttünk, külön, dűlőválogatott borként is megmutatjuk, mekkora különbség van a két közeli terület, az Aranyház és a Ráta-dűlők termése, valamint a belőlük készített borok között.
Az Aranyházra jellemző, hogy koncentráltabb, feszesebb bort ad, köszönhetően az idősebb tőkéknek. Illatában és ízében gyógynövényes, fűszeres jegyek, menthol és ánizs. Karaktere rétegzettebb, tömörebb, zömökebb az öreg tőkék miatt.

Tömeg1,5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.