A változás az élet maga, az elmúlt pár év pedig több fontos mérföldkövet is hozott a birtokunk életébe. 

Közel megdupláztuk a szőlőterületeink méretét Csopak és Tihany legjobb fekvéseiben. Új szőlőt telepítettünk a legtávolabbi termőhelyünkön, Szentbékkállán, valamint sok év után elkészült az új pinceberuházásunk is, mely egy modern feldolgozóval gyarapította a borászatot. A fejlesztések sora pedig a következő években is folytatódik. 

Amellett, hogy bővülünk és fejlődünk, a boraink sok éve viszik Csopak és a Balaton jó hírét a nagyvilágban, népszerűségük pedig nemcsak Európában, hanem a Tengerentúlon is töretlen.

Mindeközben a bisztrónk teraszán, a vendéglátás forgatagában sajnos gyakran elvesztek ezek a számunkra fontos üzenetek. A boraink iránt érdeklődők nem kaphatták meg a megfelelő visszacsatolásokat. Éppen ezért elérkezettnek láttuk az időt a megújulásra. 

Hisszük, hogy a borokat a történetükkel együtt érdemes kóstolni és szeretnénk, hogy a jövőben egy olyan butikbirtokként működjünk, ahol a vendégeink egy átfogóbb borászati élményt kaphatnak. Ezért úgy döntöttünk, hogy a bisztrónk korábbi vendégterét kóstoló térré alakítjuk és boros programokkal töltjük meg. A korábbi éttermes korszakunkat pedig a tavalyi nyár végével lezártuk.

Az új időszámításunk hamarosan kezdődik. Tartsanak velünk!

Kovács Tamás | tulajdonos

BORPROGRAMOK

Februártól előzetes bejelentkezéssel ismét látogathatóvá válik a Szent Donát Borkúria. Kóstolóprogramjainkon 1,5-2 órában adjuk át birtokunk legjavát. Megmutatjuk az érlelőtermet, mesélünk az ökológiai szőlőművelésről, a kíméletes borkészítésről és termőhelyeink izgalmas geológiájáról. 

További információért és időpontfoglalásért keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

[email protected] / +36 20 9281181